"Visc en aquella casa, i al costat tinc apartament turístic... soroll, vòmits." El cas del José Antonio no és una excepció entre els veïns de la Barceloneta. En especial, per als del carrer de l'Atlàntida. Fa temps que conviuen amb diversos apartaments turístics que provoquen molèsties. Asseguren que han denunciat la situació, i que han presentat més de 200 queixes al districte. Però ara se'ls ha acabat la paciència. Des de fa dos dies, un grup de veïns es concentra a les 10 de la nit davant d'agències com aquesta que lloguen apartaments turístics. Exigeixen que abaixin la persiana a aquella hora per evitar l'arribada de més turistes de matinada. L'agència Apartment Barcelona ha explicat a BTV que tenen llicència d'operador turístic i per tant poden obrir fins l'hora que vulguin. Però la denúncia dels veïns va més enllà. Asseguren que la proliferació d'apartaments a la Barceloneta està canviant el model del barri. La conseqüència és l'aparició d'imatges com aquestes pels carrers del barri, que fins ara, diuen, no eren gens habituals. Els veïns han tornat a convocar una concentració per aquesta nit a la plaça del Poeta Boscà.

Des de les associacions de veïns afirmen que han fet prop de 200 queixes al districte per les molèsties que produeixen els turistes i el creixement dels pisos turístics il·legals sense que hagin rebut cap resposta, fet pel qual han iniciat les protestes al carrer.

Els veïns afirmen que la proliferació d’apartaments a la Barceloneta està canviant el model del barri. Una mostra són les fotografies que ells mateixos comparteixen en aquest grup de Facebook que han creat per organitzar les protestes contra aquests pisos.

L’Ajuntament explica que hi ha 72 apartaments registrats, tot i que els veïns afirmen que n’han comptat fins a 2.000. Fonts municipals asseguren que són conscients dels problemes de convivència i que aquests dies s’ha augmentat la vigilància policial. A més, està prevista una reunió entre veïns i responsables del districte a començaments de setembre. Mentrestant, però, els veïns continuaran les mobilitzacions.