Aquest estiu el mal temps està sent protagonista a la ciutat i, en moltes ocasions, els turistes vénen perquè esperen passar unes vacances amb un temps calorós. "Vam escollir Barcelona perquè hi fa bon temps, fa sol, no hi fa gaire calor. Ens encanta Barcelona." Per passar els dies en què el sol no acompanya, opten per fer altres plans. "Si plou anirem a l'Aquàrium. "Potser de botigues. A final de la setmana volem anar a la platja." "Si plou anirem a comprar al port de Barcelona." Però anar de botigues no és l'única opció. Alguns aprofiten l'ocasió per tastar la gastronomia de la ciutat i acostar-se als restaurants o conèixer la cultura de Barcelona SARA LÓPEZ "A causa del mal temps alguns turistes substitueixen les tardes de platja per visites culturals, com, per exemple, el museu Picasso. Això sí, en dies com avui, els dilluns, alguns museus de la ciutat es troben tancats." "Volia anar al museu Picasso però està tancat." Sigui com sigui, l'objectiu és no quedar-se tancats a l'hotel i sortir a conèixer la ciutat.

La platja és una de les opcions que més agrada als turistes quan visiten la ciutat. Però aquest estiu han hagut de buscar plans alternatius, com visitar més museus, conèixer la gastronomia de la ciutat o anar de botigues. El motiu és l’absència del sol durant molts dies dels mesos de juliol i agost, que fa que no sigui tan atractiu desplaçar-se fins a la platja.

En alguns casos, però, són turistes que vénen de països molt freds, com per exemple Rússia, i els dies ennuvolats i sense gaire xafogor que predominen enguany a Barcelona ja els semblen d’allò més agradables.