Motxilles preparades per marxar de colònies. Els esperen dos dies d'acampada a Llinars del Vallès. Abans, però, un joc en grup per acabar de conèixer-se. A part de colònies, els casals inclosos en l'oferta de la Campanya de Vacances d'Estiu proposen activitats d'esport i lleure per a nens i joves fins a 17 anys, i també algunes en família. "Acampada, anem a piscina, a la platja i als parcs." "Sóc aquí des dels 3 anys i mai em separaré d'aquest casal. Sempre estaré aquí. Em diverteixo molt." Es preveu que quan acabi la campanya de casals s'hi hagin inscrit gairebé 65.000 infants, això és un 4 per cent més que l'any passat. També s'han incrementat el nombre de beques, un 14 per cent, fins a més de 7.600. S'han concedit a 9 de cada 10 famílies que l'han sol·licitat i que complien els requisits. A la majoria els ha servit per cobrir el 90 per cent del cost del casal, inclòs el menjador, tot i que no és l'objectiu prioritari d'aquesta ajuda. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida i Esports "La beca val per tot i evidentment la família s'apunta al menjador o no depenent de si vol. En tot cas, a les famílies que l'han apuntat al menjador i no ho poden cobrir, se'ls dóna la beca per tot." "Enguany han ofert activitats d'aquesta Campanya de Vacances d'Estiu 190 entitats privades. La majoria ho han fet en centres esportius, però algunes també en escoles públiques com aquesta." L'oferta es dirigeix especialment als infants que no poden marxar de vacances, i que així podran fer d'aquest estiu una experiència inoblidable.

La regidora de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat que l’increment de beques és pel fet que hi ha més nens inscrits a aquestes activitats, 64.800 respecte dels 62.375 de l’any anterior, i que cada vegada més gent coneix la possibilitat  de demanar una beca. Un dels requisits per obtenir una d’aquestes beques és tenir uns ingressos inferiors a 9.900 euros anuals per membre familiar, és a dir, dos pares amb un fill haurien de cobrar més de 29.700 euros anuals per no ser aptes.

Per altra banda, les entitats on es realitzen els casals d’estiu infantils s’han incrementat  fins a 189 centres públics però també privats, com poden ser centres esportius i recreatius. Enguany s’han contractat 20 monitors especialitzats més que l’any passat per atendre els 260 nens que han necessitat un suport especial perquè tenien alguna discapacitat.