Més de 100 voluntaris ja han pogut practicar de cara a la V de l'11 de setembre. Ahir, els Gràcia, en van fer el primer assaig amb una ve baixa de 300 metres de longitud que van organitzar per trams on anaven col·locant els participants. En total hi van anar unes 2.000 persones. Per aconseguir-ho es va fer coincidir la convocatòria amb les festes de Gràcia, es va organitzar una cercavila pel barri que dirigia el públic cap a la plaça d'en Joanic, i s'hi van convidar a cares conegudes com Gerard Quintana. De cara a l'11 de setembre, un dels principals dubtes és si hi haurà prou gent, l'organització necessita un milió de persones i de moment els inscrits són uns 150 mil. “No m'hi he apuntat encara però m’hi apuntaré. Allà on em facin anar, jo hi aniré.” JOAN VILA, portaveu de l'ANC a Gràcia “La V serà un èxit l’11 de setembre. L’únic que demanem a la gent és la petita molèstia d’inscriure’s i decidir en quin tram es posa. Perquè evidentment hi haurà el tema de les samarretes, de les quatre barres... i això també és més complicat d’organitzar. Però estem convençuts que ens en sortirem.” El segon assaig de la V a Barcelona es farà a Sants, coindicint també amb la festa major del barri.

Abans de l’assaig s’han celebrat dues cercaviles, que han acabat a la plaça d’En Joanic i han omplert el carrer de l’Escorial i l’avinguda de Pi i Margall per formar la V. Unes 2.000 persones han estat les encarregades d’omplir els 300 metres de llarg que ha tingut la V.

Després de la concentració, la jornada ha seguit amb les actuacions musicals de Gerard Quintana, Gemma Humet i Toni Xuclà. Després de la lectura del manifest i la botifarrada, Toni Albà i Cris Juanico han estat els encarregats de tancar la festa.

L’assaig de la V a Gràcia ha estat el primer que s’ha fet a Barcelona. Tanmateix, el proper 29 d’agost es repetirà la festa durant la Festa Major de Sants.