VÍCTOR HUGO ALCÍVAR "Entenem que les forces de seguretat estan per prevenir i perseguir els delictes, però lamentem que realitzin operacions mediàtiques estigmatitzant tot un col·lectiu, quan el grup identificat no representa ni l'1% dels Latin Kings de Catalunya."

L’Organització Cultural de Reis i Reines Llatins de Catalunya, que a partir d’ara passarà dir-se Latin Kings de Catalunya, s’ha desmarcat de les detencions d’aquest dimarts de 15 “latin kings“. Asseguren que cap d’ells no forma part de la seva associació, que, recorden, és completament legal.

En un comunicat que han llegit davant dels mitjans de comunicació al Casal Llatinoamericà de Catalunya, lamenten que amb aquestes operacions policials s’estigmatitzi tot el col·lectiu, i recorden que entre els detinguts n’hi ha d’origen català. Segons ells, el col·lectiu que s’investiga representa menys de l’1% de “latin kings” que hi ha a Catalunya.

També han aprofitat per demanar més suport de les administracions per a la implementació de polítiques actives de formació i ocupació per a joves en risc d’exclusió social. Han explicat que entre els immigrants l’atur arriba al 70% i que només el 4% dels joves d’origen estranger arriben a estudiar a la universitat.