L'interrogatori de l'advocat de l'acusat a aquesta dona, filla del matrimoni i tieta de l'adolescent assassinats, i exparella del detingut, ha buscat desmentir l'assetjament del detingut i culpabilitzar la testimoni. Per això li ha preguntat per la conversa que va reproduir ahir l'acusat en la seva declaració, en què ella es va autoanomenar assassina. "Usted havia manifestado al señor Alejandro Cuartero si no quería estar con una asesina. Cuando usted habló con los mossos d'esquadra el 24 de febrero de 2012 manifestó que las había hecho usted en tono de broma, y mi pregunta es la siguiente: ¿usted cree que estaba para bromas en esas fechas? Pues mire aunque no se lo crea, la situación era tan grave y me sobrepasaba tanto que la broma, la ironia o llamelo usted como quiera, era la única manera de aguantarlo." A més per desmentir que l'acusat exercia violència psíquica sobre la testimoni, la defensa ha reproduït a la sala de diverses converses telefòniques entre ells dos en què parlen amb cordialitat. Però qui sí que hi veu una relació d'assetjament és la fiscalia, que s'ha dedicat a rebatre les negacions fetes ahir per l'acusat. Responent a les preguntes de la fiscal, la testimoni ha relatat que volia tenir cura dels seus pares i la neboda, i que aquest va ser un dels motius de la ruptura sentimental, que, segons ella, l'home no va acceptar. Això va condicionar la relació de l'acusat amb la seva família. "Me decía que mis padres no sabían llevar la situación con mi sobrina, y que a mi no me hacian caso, y a la niña no la soportaba, directamente, no la podía ver a mi sobrina. " Durant tota la setmana el jurat popular escoltarà les proves testificals i les dues vinents, les pericials i documentals. L'acusat s'enfronta a 81 anys de presó per tres delictes d'assassinat, robatori i violència psíquica.

Durant la primera jornada del judici, que es va celebrar a l’Audiència de Barcelona aquest dilluns, va declarar l’únic acusat del triple crim. El detingut va negar tots els fets i va apuntar a  l’exparella com a responsable del tràgic succés. La dona ha declarat en el judici com a testimoni i ha contestat a aquestes acusacions. Ha dit que ell l’assetjava i exercia violència psíquica contra ella.
El judici s’allargarà durant almenys tres setmanes, en què el jurat popular escoltarà les proves testificals, pericials i documentals. L’acusat s’enfronta a 81 anys de presó per tres delictes d’assassinat amb acarnissament, robatori i violència psíquica.