La plaça de Salvador Puig Antich serà un espai per a la memòria de Salvador Puig Antich, executat a garrot vil el 2 de març de 1974. L’Ajuntament s’ha compromès a dignificar aquesta plaça de les Roquetes que, a hores d’ara, ni tan sols té una placa de nomenclàtor.

La proposició d’Unitat per Barcelona (ERC+DCat+RCAt) mostrava el suport institucional a les germanes de Puig Antich que es troben immerses en una campanya per revisar el judici militar a Buenos Aires i aconseguir revocar la sentència de mort. Demanava la participació del consistori en els actes de commemoració del 40è aniversari de l’assassinat i l‘instava a dignificar la plaça que en porta el nom, al barri de les Roquetes.

Salvador Puig Antich era membre del Moviment Ibèric d’Alliberament (MIL) que va ser detingut per la policia de la brigada politicosocial el 25 de setembre de 1973 al portal del número 70 del carrer de Girona. Va ser jutjat per un tribunal militar i condemnat com a culpable de la mort del subinspector Francisco Anguas Barragán durant un judici que no va tenir les mínimes garanties processals. Puig Antich va ser executat a la presó Model de Barcelona.

El 28 de febrer es va fer una concentració a les portes de la presó en què van participar les tres germanes de Puig Antich. Coincidint amb el 40è aniversari de la seva mort, centenars de persones van fer una ofrena floral al nínxol del cementiri de Montjuïc on va ser enterrat; el mateix dia al vespre es va fer un acte de recordatori al bloc 11 del recinte industrial de Can Batlló.