El número 14 del carrer dels Assaonadors ha estat un dels escenaris de la macrooperació que els Mossos d'Esquadra porten a terme aquest dimarts des de les sis del matí a l'àrea de Barcelona i Girona. La policia ha realitzat més de 15 escorcolls de manera simultània en diverses localitats. A Barcelona, durant la inspecció la unitat canina ha intervingut per buscar drogues i els agents han decomissat material del domicili d'un dels que, segons alguns mitjans, és un dels líders de la banda dels Latin Kings, en la qual s'ha centrat aquest operatiu, que continua obert i del qual el jutge ha decretat el secret de sumari. Poc abans de les 10 del matí els Mossos s'han emportat un dels detinguts enmig de l'expectació dels veïns. De moment s'han detingut 15 presumptes membres de la banda dels Latin Kings a Salt, Girona, l'Hospitalet o Santa Coloma. Aquest és l'operatiu més gran fet mai fins ara a Catalunya contra aquest tipus de bandes violentes. L'acció policial podria tenir l'objectiu d'escapçar la branca catalana dels Latin Kings, una organització que s'acusa d'haver comès diversos delictes, des de robatoris fins a tràfic drogues. La policia desvincula l'operació d'avui de la que es va fer la setmana passada al Baix Llobregat contra la banda dels Bloods.

Aquesta és la segona operació en menys d’una setmana contra bandes llatinoamericanes. Dijous ja es van dur a terme una quinzena d’inspeccions a domicilis del Baix Llobregat i el Barcelonès. Aquest cop l’actuació policial també abasta la ciutat de Barcelona. En un pis del carrer dels Assaonadors, a Ciutat Vella, on s’ha fet un dels escorcolls, s’ha detingut una persona, que ha sortit del domicili tapant-se el rostre.

Tot i que el cas es troba sota secret de sumari, es dóna per fet que l’operatiu posat en marxa -el més gran fet mai fins ara a Catalunya- pretén escapçar la branca catalana dels Latin Kings, una organització a la qual s’acusa de la comissió de diversos delictes, des de robatoris fins a tràfic de drogues. Els màxims dirigents estan entre els detinguts, i no es descarta que n’hi hagi més a mesura que avancin les hores. Per ara hi ha unes 20 persones arrestades a tot Catalunya.