Tots ells són usuaris de la Fundació Pere Mitjans i tenen alguna discapacitat física, psíquica o sensorial. Avui han participat en activitats que els han permès treballar la psicomotricitat d'una manera diferent a l'habitual. Es tracta de tallers amb instruments de percussió que els ajuden a millorar la mobilitat dels braços. També s'han fet activitats de dibuix i reciclatge per treballar la part cognitiva. JORDI CERRADA, monitor de la Fundació Pere Mitjans "Vincular tota una jornada en aquest col·lectiu per donar una mica de visibilitat a aquestes persones." Els encarregats de conduir la jornada han estat els Lasmala, un grup de música francès que consta de 12 músics de diverses nacionalitats. Recorren el món fent concerts mentre impulsen projectes socials com el d'avui. A l'hora de fer els tallers no segueixen una pauta concreta, sinó que improvisen segons la resposta dels participants. Però el que fan els Lasmala no és una novetat, en altres països aquesta pràctica ja és vista com un mecanisme d'integració social. SAMIR EL KHONGI, membre de Lasmala "En Perú nos encontramos con una gente que hacían arte en la calle, que era recuperar un parque o un espacio que estaba dejado para hacer, un domingo al mes, un taller con los niños." Un cop finalitzats els tallers artístics, una altra activitat és la cercavila per un dels barris de la ciutat per mostrar els treballs realitzats als tallers. Aquesta és una manera d'evitar l'exclusió social d'aquestes persones. Tot i això, els músics asseguren que, més enllà del benefici per a la salut, el més important és que tothom s'ho passi bé.

LaSmala va nèixer arran d’un festival benèfic a França destinat a recaptar fons per a les víctimes del terratrèmol d’Haití. Va ser el punt de trobada dels 12 músics que formen el grup de música, i que, actualment, estan fent gira per tot el món promovent la difusió d’art de carrer a cada ciutat que van.

El públic al qual es dirigeix el projecte social és, sobretot, infantil i discapacitat que corren risc de marginació social. Per això, Lasmala es posa en contacte amb entitats i fundacions com la Fundació Pere Mitjans, destinada a l’atenció de discapacitats, on avui ha anat a impartir tallers de caire artístic.

Les persones discapacitades que hi han assistit han treballat avui la psicomotricitat d’una manera diferent a l’habitual: els tallers amb instruments de percussió els ajuden a millorar la mobilitat dels braços. També s’han fet activitats de dibuix i reciclatge per treballar la part cognitiva. A la tarda, n’han pogut mostrar els treballs en una cercavila pel carrer d’Andrade. Posteriorment, a partir de les 20 h, els LaSmala han actuat al Parc del Clot per posar fi a la jornada amb un públic a qui han pogut conèixer al llarg del dia.