El projecte Radars, que vetlla per la gent gran que viu sola, s'estendrà a finals d'any a tota la ciutat. Aquesta iniciativa d'apropar els veïns, els serveis socials i establiments, com les farmàcies, a la gent gran del barri va començar fa dos anys al Camp del Grassot i ja hi col·laboren més de 120 entitats. El seguiment i suport a la gent gran que viu sola és una de les claus del pla. Per això, també s'amplien les places d'àpats en companyia, de 743 a 841, amb tres menjadors més i ja en són 24 a tota la ciutat. ASSUMPCIÓ ROSET, comissionada de Gent Gran "Representa no només l'acte de menjar sino també la convivència amb altres persones. Quan tens un punt d'àpats en companyia a prop d'un CAP van menys vegades a buscar medicaments. La companyia és fonamental, l'aspecte relacional és molt important de cara a les personse grans." Una de les novetats més importants del pla és el canvi de contracte del Servei de Teleassitència, que permetrà arribar al desembre als 64.000 usuaris. I amb uns dispositius que ofereixen més possibilitats. MAITE FANDOS, tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports "A final d'any ja no tindrem llista d'espera per teleassistència i per altra banda, aquesta nova contracta ens permet incorporar una millora tècnica per donar molt més serveis a les persones, detecta si no s'aixeca del llit, si no obre la nevera, si cau..." El pla posa l'accent, en la majoria de les accions, a retardar l'entrada a les residències perquè la gent gran visqui amb qualitat i en societat al barri.
El 20% de la població de Barcelona són persones grans.
Aquest col·lectiu va en augment a la ciutat, any rere any, com a conseqüència de l’increment de l’esperança de vida. Per aquest motiu, el govern municipal ha decidit augmentar, en el marc del Pla municipal per a la gent gran, les polítiques i serveis dirigides a atendre’ls i també a promoure que participin en la vida ciutadana.
El document preveu, en total, 218 accions que es desenvoluparan durant els propers quatre anys i que tenen com a objectiu promocionar i defensar la igualtat i bon tracte de la gent gran. Una de les finalitats és reduir la invisibilitat del maltractament vers les persones de la tercera edat, formant els professionals i familiars. Per aquest motiu s’està elaborant un protocol d’actuació entre professionals per ajudar a denunciar els casos de desatenció, maltractament físic, psicològic i també maltractament econòmic.
El seguiment i suport a la gent gran que viu sola és una de les claus del pla. Per això, s’ha apostat pel projecte Radars. També s’amplien les places d’àpats en companyia, de 743 a 841, amb tres menjadors més, i ja en són 24 a tota la ciutat.
Una de les novetats més importants del pla és el canvi de contracte del Servei de Teleassistència, que permetrà arribar al desembre als 64.000 usuaris. A més, amb uns dispositius que ara són propietat de l’Ajuntament i que ofereixen més possibilitats i millor cobertura en les urgències domiciliàries i tecnològiques.