La nova ocupació a la UB ha arribat després que un centenar de persones es concentressin davant de l’edifici del rectorat de la UB pel desallotjament de divendres passat. Durant 10 minuts, els manifestants han tallat el trànsit de la Gran Via de les Corts Catalanes a l’altura de la plaça de la Universitat.

Una desena de furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra han seguit de prop la protesta d’aquest dilluns a la tarda. La concentració ha servit per denunciar el desallotjament que es va produir durant la matinada de divendres a dissabte a l’edifici del rectorat, on s’havien tancat professors i alumnes per denunciar les retallades en el pressupost d’aquesta universitat.

Els manifestants -entre els quals alumnes i professors- volen utilitzar aquesta ocupació com un element de pressió de diàleg amb el rectorat. De moment, s’han quedat una nit a la biblioteca històrica, tot i que després de l’experiència de la setmana passada són conscients que el desallotjament es podria produir de forma imminent.