Fa uns quants dies que es pot observar, pels carrers de Barcelona, gent vestida amb roba d’abric i gent amb màniga curta. La meteorologia ha estat molt canviant al llarg de les últimes setmanes i la temperatura mitjana d’aquest maig constata que és un dels maig més frescos dels darrers anys. Concretament, la temperatura mitjana a l’Observatori Fabra és de 14,6ºC; l’any passat va ser de 17,9ºC.

Els mapes meteorològics apunten que encara queda una setmana amb temperatures fresques, amb valors màxims que amb prou feina arribaran als 18 o 20ºC.

Les previsions apunten que a partir del 5 de juny arribarà una entrada d’aire càlid provinent del continent africà. Serà a partir de llavors quan les temperatures màximes podran arribar als 25ºC a Barcelona i fins als 30ºC en altres indrets de l’interior del país.

Per altra banda, els models meteorològics de llarg termini, que donen una idea del temps que hi haurà a tres mesos vista, assenyalen coses molt diferents en funció dels models que es consultin. L’agència científica nord-americana NOAA preveu temperatures entorn de la mitjana o una mica inferiors a les habituals.

L’Institut de Recerca Internacional pel Clima i la Societat preveu temperatures clarament més altes.

Pel que fa les precipitacions al juny, tot sembla indicar que entre els dies 10 i el 12 arribarà una pertorbació, però a partir de la segona quinzena de mes el temps podria establititzar-se. De moment, encara que queden massa dies, també sembla que el dia de Sant Joan serà assolellat.