A partir d’aquest dijous les empreses interessades disposen de 45 dies per presentar les ofertes per gestionar els centres. La gestió de les escoles bressol serà per a un període de dos anys a partir del curs 2012-2013, que es podran prorrogar fins a dos anys més. Els centres haurien hagut d’obrir aquest curs escolar, tot i que no ho van poder fer per problemes en la tramitació o la construcció.

Tot i que s’externalitza la gestió dels centres, l’IMEB supervisarà l’organització i funcionament dels centres, que es regiran pel mateix procediment que la resta de guarderies de la xarxa municipal. Segons l’Ajuntament, la nova fórmula de gestió tampoc no afectarà el procés de preinscripció.

L’obertura de les tres guarderies suposa la incorporació de 314 noves places de zero a tres anys. Les escoles Caspolino i Patufets de Navas comptaran amb sis classes i un total de 87 alumnes, mentre que l’escola Jaén acollirà 140 places distribuïdes en nou aules. En termes de personal, els dos primers centres comptaran amb un mínim d’un director, sis tutors i dos educadors de suport, mentre que a l’escola Jaén el nombre de tutors s’incrementa a un mínim de nou i tres educadors de suport.

Aquest canvi de gestió ha provocat nombroses protestes dels docents i dels pares dels alumnes. Consideren que els canvis rebaixen la qualitat de la xarxa d’escoles bressol municipal, que, segons diuen, ha estat d’èxit fins ara.