Els trastorns d’ansietat són especialment complexos d’abordar, ja que la simptomatologia no és específica, depèn de cada individu i es pot confondre amb altres patologies. Tot i això, en la majoria de casos produeix malestar físic, tensió quotidiana i impaciència.

Els estudies epidemiològics indiquen que el 15% dels espanyols patiran alguna vegada en la vida un episodi d’ansietat, un trastorn que té un impacte en el benestar de les persones, en les relacions socials i familiars i en la productivitat a la feina.

El nou web, creat per la Unitat d’Ansietat de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) de l’Hospital del Mar, té l’objectiu d’informar i orientar els afectats i millorar-ne la qualitat de vida fomentant una dinàmica de relació en xarxa per a l’autogestió de la seva salut.

La pàgina web s’estructura en tres grans blocs d’informació: contingut d’interès per als ciutadans (símptomes, causes i tractament), informació dirigida als professionals de la salut i tota l’actualitat sobre els projectes d’investigació. A més del web, s’ha creat un espai de relació entre professionals de la salut per atendre consultes o demanar la supervisió de casos a l’entorn d’aquesta patologia. La Unitat d’Ansietat de l’Hospital del Mar, encarregada de coordinar el web, abraça el 40% de l’atenció en salut mental de la ciutat de Barcelona.