FELIP PUIG, conseller d'Interior "I més enllà de les penes de privació de llibertat creiem també que és el moment per fer una certa reflexió al voltant de mesures complementàries, de possibles restriccions de drets als condemnats per delictes d'ordre públic: ordres d'allunyament, presentació obligada a les oficines policials, penes de treball en benefici de la comunitat. Algunes ja figuren d'una manera espigolada en el codi penal, creiem que cal fer aquesta revisió i aquesta visió global."

Restricció de drets per als condemnats per violència urbana

Entre les mesures que tiraran endevant hi ha restriccions de drets als condemnats per delictes d’aldarulls, com identificacions preventives o dotar de més recursos la unitat central d’informació en ordre públic.

També ha anunciat que el departament d’Interior es personarà com a acusació particular contra els impulsors de la manifestació de la CGT.

Puig ha reiterat la col·laboració de Departament d’Interior amb el govern central per modificar el Codi Penal amb l’objectiu d’augmentar les penes als esvalotadors. També col·laboració amb la fiscalia. En aquest sentit, ha anunciat que proposarà la creació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de la figura del fiscal especialitzat en violència urbana.

El conseller d’Interior ha inisitit que no n’hi ha prou amb una reforma del Codi Penal, sinó que cal dotar de més capacitat operativa la policia. En aquest sentit ha anunciat un reforç de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra  en 100 efectius.

“Busquem per la violència urbana penes que siguin equiparables a les de la Kale Borroka”

Sobre la polèmica de titllar de “Kale Borroka” aquests aldarulls posteriors a la vaga del 29-M, felip Puig ha aclarit que “la violència urbana no es pot extrapolar al terrorisme”. I ha afegit que “el que pretén el govern és buscar penes que siguin equiparables a les que  en el seu moment es van aplicar a la “Kale Borroka”. No es tracta de penjar l’etiquetes, sinó d’equiparar les penes. També ha insistit en modificar el codi penal.

Puig també ha anunciat que demanarà a l’alcalde, Xavier Trias, la convocatòria d’una Junta de Seguretat Local per tractar específicament sobre la violència urbana.

Sobre l’oferiment que va  fer el govern central d’ajuda, Puig ha dit que no es va estimar necessari. I ha assegurat que la col·laboració amb el Ministeri de l’Interior segueix sent bona.

Un web per denunciar el vandalisme

Felip Puig ha anunciat aquest dimarts la creació d’una pàgina web on es penjaran fotos dels disturbis per facilitar la identificació de persones que hagin pogut tenir conductes delictives. El conseller d’Interior ha demanat la col·laboració ciutadana, tot i que no ha concretat si es permetran denúncies anònimes. A més, el conseller ha assegurat que els webs i blocs que emparen i promouen les accions vandàliques “seran objecte d’anàlisi policial”.