caserna del Bruc

(ACN/Redacció) El Jutjat d’Instrucció número 30 de Barcelona ha arxivat la denúncia interposada per un coronel d’infanteria de l’exèrcit espanyol pel suposat sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruc de la capital catalana a través d’un grup de WhatsApp, com va demanar la fiscalia.

La justícia considera que no hi ha delicte

El jutjat considera que els fets denunciats no són delictius, tot i que admet que podrien comportar sancions disciplinàries. “El sorteig no responia a cap realitat, ja que en cap moment consta que s’arribés a sol·licitar favors de cap prostituta; de fet, el guanyador del sorteig va ser finalment premiat amb una panera nadalenca i no amb una prostituta; el sorteig no va poder ser manipulat ja que es va realitzar abans que es conegués la publicació” a la premsa.

No es va contractar cap noia, segons la interlocutòria

En la interlocutòria, la magistrada assegura que no es van destinar diners públics al sorteig, que es va difondre per un grup privat de missatgeria i que no tenia el permís de cap comandament. L’escrit recorda que la prostituta no es va arribar a contractar pels participants en el sorteig, i que el cartell que anunciava el sorteig estava fet amb tres fotografies de dones despullades i anònimes extretes d’internet i amb la cara pixelada, per la qual cosa no es podien identificar.

Ni odi ni discriminació

El cartell va estar penjat del 29 de novembre a l’1 de desembre en un espai restringit de la companyia d’infanteria de la caserna del Bruc. Per tot això, la magistrada no veu que hi hagi cap delicte d’inducció a la prostitució, explotació sexual o tràfic de persones.

Segons el diari ‘Ara, que va avançar els fets, els missatges del xat, al quals va tenir accés, vexaven la noia amb comentaris masclistes i denigrants. Tanmateix, la magistrada no hi veu un delicte d’odi o discriminació cap a cap col·lectiu, ja que els comentaris, “clarament desafortunats”, no incitaven a menysprear, vexar o mofar-se de les prostitutes ni les dones en general.

Han declarat més de 60 militars

Els fets van sortir a la llum el 8 de desembre i va aixecar tanta polèmica que l’alcaldessa, Ada Colau, i des del Ministeri van encarregar una investigació dels fets. El sorteig es va dirigir als 62 membres del xat per tal de recaptar diners per pagar les despeses de la festa de la Puríssima. Segons la interlocutòria, només dos de la seixantena de membres del grup hi van fer comentaris.

Els impulsors del sorteig van admetre els fets davant dels comandaments i van manifestar el seu penediment, assegura el jutjat, que ha pres declaració a 66 persones.