caserna del Bruc

(ACN/Redacció) La fiscalia ha demanat arxivar la causa penal pel sorteig d’una prostituta entre militars a la caserna del Bruc amb motiu de la Puríssima. Considera provat que la rifa va ser “totalment fictícia” i que mai va haver-hi intenció real de contractar el servei, ni tampoc es va realitzar cap tràmit, sinó que el premi efectiu va ser una panera de Nadal. En no haver-hi una persona concreta en situació de prostitució, el ministeri públic conclou que els fets no constitueixen delicte.

Va ser l’Exèrcit qui, en conèixer el sorteig, va informar-ne a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons va destapar el diari ‘Ara’ el 8 de desembre passat, uns 70 efectius i alguns comandaments van participar en un grup de WhatsApp en què s’oferien participacions per passar l’estona amb una prostituta per recaptar diners per les festes de la companyia. En aquesta conversa s’hi havien enviat missatges vexatoris i comentaris masclistes.

Tot plegat va desencadenar una investigació interna i el Ministeri de Defensa va identificar els militars de la caserna del Bruc que havien organitzat la rifa. De fet, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va demanar a l’Estat una investigació urgent i que es depuressin responsabilitats.