aplicació mòbil mossos

Els Mossos d’Esquadra han estrenat una aplicació mòbil gratuïta que permet comunicar-se amb la policia catalana. En la primera fase del projecte, la relació és unidireccional, des del cos policial cap als ciutadans. En una segona fase, ja es podrà fer una comunicació bidireccional, i dirigir-se directament amb el cos policial.

Canal de WhatsApp per a víctimes de violència masclista

L’aplicació està disponible en català, castellà, aranès i anglès tant al sistema Android com a l’IOS, i s’ha presentat com una “comissaria virtual” que inclou un enllaç directe amb el 112. L’app incorpora un canal de WhatsApp específic per a víctimes de violència masclista, així com accés a les bústies de correu que el cos té per informar sobre aquests casos, situacions d’odi i discriminació, terrorisme o internet segura.

Els serveis que ofereix l’eina són un cercador per trobar la comissaria més propera, visualitzant el trajecte a seguir a peu, en transport públic o en cotxe. L’app també ofereix consells de seguretat i un apartat per conèixer les convocatòries públiques per accedir al cos.

Posar denúncies senzilles, abans que acabi l’any

La previsió és que abans de finals d’any aquesta eina pugui començar-se a utilitzar per fer denúncies senzilles, com pèrdues de documentació o autoritzacions per viatjar a l’estranger.