Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a l’Estat una investigació urgent i que es depurin responsabilitats pel sorteig d’una prostituta entre militars de la caserna del Bruc. En un missatge a les xarxes socials, Colau ha expressat la seva “indignació” per aquests fets “com a dona i alcaldessa d’una ciutat orgullosament feminista”.

Colau també ha reclamat un “canvi profund” a nivell educatiu, amb formacions regulars i amb reglaments actualitzats perquè aquest tipus d’actituds no tinguin cabuda a cap institució pública. En aquest sentit, la batllessa ha subratllat que “el mínim exigible” és que es respectin els valors democràtics.

De la seva banda, l’Exèrcit ha confirmat que portarà els fets a la fiscalia. Tot i que neguen tenir constància formal dels fets “perquè les converses no han tingut lloc en cap xat oficial de la unitat”, asseguren que en cas de confirmar-se s’obrirà una investigació interna.

Verge reclama sancions

(ACN) La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha reclamat també una investigació dels fets, i a més, la sanció que correspongui, segons ha afirmat a les xarxes socials. Verge considera que s’ha evidenciat que cal “molta més formació” en igualtat en la institució de l’Exèrcit, on ha lamentat que hi ha una cultura patriarcal “inherent de la seva cultura organitzativa”. La consellera ha afirmat que els exèrcits són una de les institucions que més reprodueixen la “masculinitat hegemònica” i ha demanat que les institucions donin exemple de la tolerància zero envers el masclisme i les violències masclistes.