Militants d’Arran s’han concentrat aquest dilluns al matí a les portes de la seu del PP de Barcelona -al carrer del Comte d’Urgell- i l’han ocupat de forma simbòlica. Hi han enganxat cartells i han organitzat una compareixença a la porta. El motiu, denunciar que aquest dimarts sis persones de l’organització seran jutjades per haver ocupat la seu del PP l’any 2017.

Els fets van passar el 27 de març en el marc d’una campanya a favor del referèndum de l’1-O. Aquest dilluns l’organització ha denunciat que aquell dia “no van detenir cap militant, sinó que no va ser mesos més tard, quan s’apropava la celebració del referèndum, quan van començar a arribar les detencions”. El jutge va decidir processar-los el 14 de novembre del 2017.

A la roda de premsa, Marina Gispert, portaveu de l’organització, creu que “això demostra, un cop més, com Arran ha estat al punt de mira del Govern espanyol”. Afirma que l’executiu “sabia que en moments de protesta al carrer nosaltres estaríem a primera línia”.

Cinquena vegada que el cas va a judici

La d’aquest dimarts serà la cinquena vegada que el cas arriba a judici, perquè s’ha ajornat quatre vegades. Segons Arran, aquestes sis persones que s’asseuran al banc dels acusats són les “primeres represaliades de tot el procés”, en un moment en què “fins i tot els mateixos partits independentistes, a excepció de la CUP, van criminalitzar Arran i es van mostrar a favor del Partit Popular”. Per aquest dimarts també s’ha convocat una concentració de suport a la Ciutat de la Justícia.