El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials del referèndum de l’1 d’octubre, es posarà en contacte, de forma directa o bé a través de la policia, amb totes les persones que van resultar ferides perquè denunciïn els fets. És la decisió que ha pres el jutge després de desestimar la petició de la fiscalia, que demanava que només s’oferís emprendre accions legals a les persones que ja havien presentat denúncia. De moment, han denunciat més de 230 persones però, en la interlocutòria, el jutge remarca que hi ha encara 50 ferits, que tenen informes de lesions, que no ho han fet.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona argumenta “diversos raons” per les quals s’oferirà a tots els ferits que presentin denúncia, entre les quals destaca “l’evidentíssima polèmica social” dels fets de l’1 d’octubre. A més, també remarca que els delictes de lesions que no han comportat tractament mèdic o quirúrgic només es poden perseguir mitjançant denúncia de la persona ofesa.

Cal remarcar que aquest jutge és el mateix que aquesta setmana va demanar al Cos Nacional de la Policia que identifiqués tots els agents que van actuar l’1-O. Està investigant les càrregues policials d’aquest dia arran de la denúncia de la Generalitat i altres querelles que es van presentar posteriorment, entre les quals, la del noi que ha perdut la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma.