En general distreien la víctima però en els casos que no aconseguien treure-li diners aprofitant un descuit,  optaven per intimidar-la o utilitzar la violència per fer-se amb el botí. Per mirar de distreure la víctima, li tiraven aigua per darrere com a pretext que s’havia tacat. Amb l’excusa que l’ajudaven a netejar-se la despistaven per consumar el robatori. A vegades utilitzaven una caixa de grans dimensions per entrar a l’ascensor o utilitzaven un ram de flors per crear confusió, tot amb l’objectiu de robar unes quantitats que oscil·len entre els 300 i 600 euros.

La parella actuava amb professionalitat

La investigació policial es remunta el gener del 2017 amb el robatori a una dona de més de 80 anys al districte de Nou Barris. La víctima va explicar que un home i una dona van entrar amb ella a l’ascensor. A l’interior la van empènyer i li van sostreure els 500 euros que havia tret del banc. En els mesos posteriors hi va haver tres casos més, també a Nou Barris, utilitzant el mateix mètode. La policia van analitzar els fets i van veure que hi havia moltes coincidències amb altres robatoris que s’havien comès. Els mossos asseguren que la parella actuava amb professionalitat i que fa temps que cometien delictes.

El 5 d’octubre la Unitat d’Investigació de Santa Coloma va detenir la parella. Aquest fet va precipitar la resolució de la investigació. El 16 de novembre la policia els va tornar a detenir a Barcelona i se’ls va relacionar amb almenys 25 robatoris comesos a Barcelona, Cornellà de Llobregat, Gavà i Sant Adrià de Besòs. De moment la investigació segueix oberta.