El Jutjat d’Instrucció núm. 8 de Vilanova i la Geltrú ha citat per declarar com a testimoni el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, pel crim al pantà de Foix, en què dos policies estan acusats d’haver mort un altre agent del cos. Tal com ha avançat ‘El País’ i ha confirmat betevé, la citació està prevista per a aquest proper dimarts, quan també compareixeran com a testimonis la cap de la Unitat de Deontologia i Afers Interns (UDAI) i el subinspector en cap de la Unitat de Suport Diürn (USD), que és on estaven destinats els dos investigats.

Els fets es remunten a mitjan maig a prop del pantà de Foix, al terme municipal de Castellet i la Gornal (l’Alt Penedès), on va aparèixer el cadàver d’un agent de la Guàrdia Urbana calcinat dins el maleter d’un vehicle i es van detenir dos policies del mateix cos com a principals acusats, un dels quals era la parella sentimental de la víctima. Els dos agents estan en presó provisional sense fiança per un presumpte delicte homicidi o assassinat i, a més, estan suspesos cautelarment de sou i feina.  

Aquesta causa, coneguda com el crim de la Guàrdia Urbana, és complexa, ja que es dona el cas que l’agent que es va trobar mort dins el maleter va ser expedientat i suspès de sou i feina per la Unitat de Deontologia i Afers Interns (UDAI) per, presumptament, haver agredit, amb un altre company, un motorista que s’havia saltat un control de trànsit a la carretera de l’Arrabassada. Pel que fa als dos acusats, ell va ser condemnat el 2013 per una falta lleu per haver agredit un venedor ambulant i a ella se la va absoldre de la mort d’un altre manter el 2014 després d’una intervenció policial. A més, aquest octubre la investigada ha dut a judici un altre agent de la Guàrdia Urbana per un cas de pornovenjança, en aquest cas com a víctima.