Llarena ha citat Junqueras, Sànchez i Cuixart a les 10 h del matí. Com que estan privats de llibertat, arribaran en vehicles de la Guàrdia Civil des de la presó d’Estremera i de Soto del Real, respectivament, i romandran als calabossos de l’Audiència Nacional fins que el jutge els cridi a declarar. Tècnicament, aquestes declaracions se les coneix com a indagatòries, ja que es tracta que Llarena comuniqui personalment a Junqueras que està processat per rebel·lió i malversació de fons públics, i a Jordi Sànchez i a Jordi Cuixart, per rebel·lió. Tot plegat, tindrà lloc després del revés de la justícia alemanya que, de moment, ha descartat entregar Puigdemont a Espanya per rebel·lió.

La declaració d’aquest dilluns es preveu molt breu, ja que els processats, un cop rebin en mà l’acusació, podran negar els fets o bé guardar silenci. Fonts judicials apunten però que la llei permet que puguin tornar a declarar davant el jutge, més enllà de rebre l’ordre de processament.

Davant el magistrat Llarena hi estan citats els 25 processats. De moment però només tenen data i hora els acusats per rebel·lió que són a la presó. Dimarts compareixeran Joaquim Forn, Josep Rull i Raül Romeva i dimecres, Jordi Turull, Dolors Bassa i Carme Forcadell.

Trapero rep en mà l’acusació per organització criminal

A la mateixa hora, a les 10 h, la magistrada Carmen Lamela de l’Audiència Nacional també ha citat el major i excap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero per comunicar-li formalment que l’envia a judici per un suposat delicte d’organització criminal i per dos delictes de sedició per les concentracions del 20-S i pel referèndum de l’1 d’octubre. Juntament amb ell, compareixerà la resta de l’excúpula dels Mossos destituïda pel 155 i investigada pel procés: l’exdirector dels cos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior Cèsar Puig, acusats d’organització criminal i sedició per l’1-O ,i també la intendent Teresa Laplana, processada per sedició pels fets del 20-S.