El Centre Cultural Islàmic de Sants estrena nova mesquita al número 8 i 10 del carrer de Súria. Des de fa 38 anys, els musulmans del barri havien d’anar a l’oratori del camí de la Cadena, on els usuaris asseguren que a vegades havien de resar des del carrer per falta d’espai a l’interior.

A la inauguració, on han assistit representants de l’Ajuntament i de la Generalitat, s’ha celebrat la bona integració de la comunitat musulmana al barri i s’ha ofert un berenar típic de la cultura àrab. Des del Centre Cultural Islàmic de Sants esperen que aquest nou espai estigui obert a tot el veïnat i a qualsevol que tingui interès per aprendre més sobre l’islam.

A més de la sala principal per orar, el centre també disposa d’aules on s’ensenya àrab a 120 nens entre setmana i estudis religiosos sobre l’islam els caps de setmana.

La comissària d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, s’ha mostrat orgullosa d’haver aconseguit obrir aquest reivindicat espai. López ha assegurat que “la normalitat” és que els veïns de Barcelona siguin integradors amb les altres cultures i religions, i que casos com el de la nova mesquita del carrer del Japó, que va provocar protestes veïnals que han acabat amb la detenció de set membres de Democracia Nacional per atacar el centre de culte, són excepcions a la ciutat.

En canvi, per part de la Generalitat, el secretari de Migració, Oriol Amorós, ha demanat perdó “si el nou oratori ha tardat massa a arribar”. Al mateix temps, Amorós ha celebrat que totes les forces polítiques hagin actuat conjuntament des del districte de Sants-Montjuïc i l’Ajuntament per aconseguir aquesta inauguració tan esperada.