Un miler de caçadors professionals que formen part de la Federació Catalana de Caça i les seves representacions territorials s’han manifestat per reivindicar l’ofici. Asseguren que la professió està “cada cop més menyspreada”. A la concentració, en què s’han desplaçat des del Parc de la Ciutadella fins a la plaça de Sant Jaume, han denunciat que les administracions no són sensibles amb el col·lectiu i se senten indefensos.

La mobilització l’ha convocat a una quarantena de ciutats de l’estat la Reial Federació Espanyola de Caça. Sota el lema “Sí a la caça, la nostra forma de vida!”, han defensat que es tracta d’una activitat legal i regulada i també han posat en relleu que es tracta d’una “tradició mil·lenària, més necessària que mai, davant el greu problema que suposa la superpoblació d’algunes espècies”.

Els caçadors apunten que espècies com el senglar o el conill estan provocant danys a l’agricultura i que, a més, la seva superpoblació, posa en perill la seguretat viària a les carreteres. Alguns dels manifestants han volgut expressar també que reben, diuen, insults i agressions i també que els roben els gossos que utilitzen per caçar.

La concentració d’aquest diumenge s’ha hagut d’avançar una hora a causa de la convocatòria d’una altra mobilització a Barcelona, la dels drets i llibertats i que reclama l’alliberament dels polítics i líders sobiranistes presos amb un “Us volem a casa”.