El portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha alertat que la querella que el Parlament ha aprovat presentar contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena pot suposar un delicte de malversació de fons públics. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha recordat que els lletrats del Parlament han advertit que la presentin els grups polítics partidaris i no el Parlament com a institució pública.

“Crec que seria bo que el Parlament s’ajustés al que diuen els lletrats que són experts jurídics i per això estan, que no diguin després que no saben les conseqüències perquè els han advertit amb total claredat”, ha alertat De Vigo, que de moment ha descartat emprendre cap acció legal contra la querella. “Acabem de conèixer la decisió”, ha dit.

Sobre la prohibició de Llarena de permetre la investidura de Jordi Sànchez, De Vigo ha afirmat que el president del Parlament Roger Torrent té dues opcions: “Continuar fent més del mateix” o proposar un candidat que compleixi “els requisits establerts pel Tribunal Constitucional”. “Això no depèn del govern, no és la nostra responsabilitat”, ha manifestat.