Un grup d’estudiants ha tallat aquest dijous al matí un tram de la via Laietana i s’han encadenat a la Secretaria d’Universitats i Recerca, que està al principi de la via, a tocar de la plaça d’Antonio López. Segons han anunciat els mateixos estudiants al seu perfil de Twitter, han protestat contra “la barbaritat que són els costos econòmics d’estudiar”. L’acció s’ha fet a primera hora d’aquest dijous i ha acabat amb un desallotjament sense incidents.

La protesta l’han donat a conèixer poc després de les vuit del matí d’aquest dijous a través del seu compte de Twitter.

Desallotjament sense incidents

Minuts abans de les 12 h els Mossos d’Esquadra han començat el desallotjament. Primer han encerclat als manifestants i després els han anat retirant un a un. El desallotjament s’ha fet sense incidents. La policia ha fet identificacions als qui han liderat la protesta.

La via Laietana ha estat tallada al trànsit pels estudiants fins passades les 12 h. La Guàrdia Urbana s’ha encarregat d’obrir el trànsit després de finalitzar la mobilització. Quan s’ha donat per tancada la protesta els estudiants s’han dirigit a la plaça de Sant Jaume. Allà han mostrat el seu rebuig a la detenció del Secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Antoni Molons i també als escorcolls a Òmnium Cultural.

Els estudiants han protestat per les “barreres econòmiques” que suposen les taxes universitàries a l’hora de poder estudiar. Diuen que “des de 2001 han augmentat fins a un 143%” i per això demanen una rebaixa del 30%. També han denunciat que s’han encarit altres costos derivats d’anar a la universitat. Els estudiants s’han referit al transport públic com la T-Jove, a l’augment dels lloguers a la ciutat i al material universitari. La protesta l’han seguit estudiants de diferents universitats.

A la protesta estudiantil s’hi han afegit els diputats de la CUP Carles Riera, Vidal Aragonés i l’exdiputada també de la CUP Mireia Boya. El diputat Vidal Aragonès ha demanat als Mossos poder parlar amb el responsable de l’operatiu, però no ho ha aconseguit.

diputats cup Carles Riera, Mireia Boya

No és la primera vegada que els estudiants protesten per demanar una rebaixa de les taxes universitàries. El març del 2017 ja van convocar una jornada de vaga per demanar una rebaixa del preu de les matrícules.

Estudiants universitaris manifestacio cartell