La manera d’actuar del presumpte agressor del crim fa pensar que es tracta d’un professional, ja que anava sol i va actuar a sang freda. Segons fonts properes al cas consultades per Europa Press, la persona que va disparar una ràfega de trets contra el vehicle es va acostar al cotxe a peu i va disparar una desena de trets que anaven dirigits a la víctima mortal, que era al seient de darrere del conductor, i al ferit crític, que era qui conduïa el vehicle. A més, se sospita que no és la primera vegada que l’agressor utilitza una pistola, de manera que no es descarta que pugui ser un sicari pagat expressament per dur a terme el crim.

Una altra de les qüestions que investiguen els Mossos és com l’agressor va arribar i va fugir del lloc del crim. Segons Europa Press, l’home va actuar vestit de negre i amb la cara tapada, va disparar des de fora del cotxe i es creu que va fugir a peu del lloc dels fets. Ara bé, també es vol aclarir si tenia còmplices, ja que diversos testimonis apunten que va pujar a un altre vehicle o bé a una motocicleta.

Pel que fa als ferits, un home d’uns 30 anys continua en estat crític a la Unitat de Cures Intensives de Traumatologia de l’Hospital Vall d’Hebron i la noia de 22 anys es troba estable i evoluciona favorablement a l’Hospital de Sant Pau.

La connexió d’aquest crim amb altres successos

De moment, els Mossos d’Esquadra no han dut a terme cap detenció al voltant d’aquest crim i la investigació continua oberta. Ja han interrogat les dues dones que van sortir il·leses del crim, que no han pogut identificar l’autor perquè anava amb la cara tapada. La policia no descarta cap hipòtesi i està estudiant quina relació pot tenir el tiroteig amb altres successos. De fet, alguns mitjans el relacionen amb la mort d’un home per un tret a la discoteca Koko Premium Club, de l’avinguda del Paral·lel, i també amb l’homicidi d’un altre home que es va trobar en un cotxe a l’Hospitalet de Llobregat el 28 de novembre. Fonts oficials dels Mossos consultades per BTV ni confirmen ni desmenteixen aquestes informacions i asseguren que treballen amb diverses hipòtesis.

No descarten que es tracti d’un conflicte entre bandes vinculat al tràfic de drogues. De fet, segons l’agència Europa Press, tant la víctima mortal com el ferit crític tenen antecedents per delictes contra la salut pública.