Aquest estiu quedarà alliberat el solar a la cantonada del carrer de Nàpols amb la Gran Via, on s’ha de construir el futur CAP Fort Pienc. Per fer-ho possible, aquest dimecres ha tancat l’àrea de gossos que s’hi havia instal·lat provisionalment. Es tracta d’un pas necessari per poder començar les tasques per treure l’amiant de l’edifici del costat del pipicà, que s’ha d’enderrocar per construir l’equipament sanitari.

Només quedaria pendent que el Bingo Billares, que hi ha a tocar, acabi la sortida d’emergència, que, segons el calendari, serà el 15 de desembre. En paral·lel a aquests treballs, ja s’ha posat en marxa el procés de redacció del projecte del futur CAP.

Retirada d’amiant i enderrocaments

La zona de gossos es tanca perquè s’ha d’enderrocar la nau que hi ha just a tocar, al carrer de Nàpols, 136-140, i que conté amiant a la teulada. Els treballs de retirada del fibrociment començaran el 21 de juliol i s’allargaran una setmana. Després la nau ja podrà ser enderrocada.

area gossos fort pienc
Aquest dimecres s’ha col·locat un cadenat a l’àrea de gossos del carrer de Nàpols

Per alliberar totalment el sòl, només quedarà pendent que els propietaris del bingo que hi ha al costat de la Gran Via acabin les obres que han de fer. Ja han obert un accés per Sicília i el 15 de desembre tindran acabada la nova sortida d’emergència.

Un CAP molt esperat al barri

Amb aquest tancament, es desencalla el projecte de construcció del nou CAP Fort Pienc, que els veïns fa anys que esperen. El centre d’atenció primària ocuparà tota la planta baixa i la primera planta de l’edifici que es construirà en aquest punt. L’equipament tindrà un total de 2.700 m2.

Des de l’AV Fort Pienc, Gisela Boronat, assenyala que el tancament del pipicà és “una bona notícia, ja que significa que començaran les obres” i que l’estrena del nou cap està cada vegada més a prop.

El procés de redacció del projecte ja ha començat i està previst que estigui enllestit en un màxim d’un any. En aquesta ubicació també està prevista la construcció d’un edifici d’habitatge públic per part de l’Institut Municipal de l’Habitatge (IMHAB).

L’Estació del Nord, l’alternativa per als usuaris del pipicà

L’obertura de l’àrea de gossos del carrer de Nàpols va servir per donar resposta a la manca d’espais canins a la zona. A partir del setembre el barri del Fort Pienc podrà gaudir de l’àrea més gran de tot l’Eixample que s’està acabant al Parc de l’Estació del Nord, entre l’avinguda de Vilanova i el carrer dels Almogàvers.