Nou capítol judicial en el litigi obert entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Hermitage. Segons ha publicat el diari ‘El País’, els responsables del museu reclamen al consistori 141 milions d’euros pels “danys i perjudicis” generats per no poder construir el museu. El rotatiu detalla que el 21 de juny van presentar una reclamació de responsabilitat patrimonial demanant aquesta partida a l’Ajuntament “pel retard en la resolució de la qüestió i la negativa” a tramitar el conveni amb el Port.

L’Ajuntament nega cap acord i trasllada responsabilitats al Port

Segons ‘El País’, l’empresa demana la indemnització a l’Ajuntament pel veto a la construcció de l’equipament, però el govern municipal nega que existeixi cap acord que l’obligui a indemnitzar l’Hermitage. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que “no hem tingut mai cap acord administratiu, ni res” amb l’Hermitage i han traslladat possibles responsabilitats al Port de Barcelona.

Sanz ha apuntat que va ser el Port “qui es va avançar” atorgant una concessió a favor de la construcció de l’equipament “sense tenir cap conveni i per tant infringint la legalitat urbanística” i ha subratllat que des de l’Ajuntament “mai vam dir que el volíem, sinó que l’estudiaríem”. I ha afegit: “A la ciutat de Barcelona ni vetem, ni deixem de vetar”.

Anys de serial judicial

Un altre capítol que podria allargar encara més l’enfrontament als tribunals. El projecte està aturat en espera que la justícia resolgui el recurs que el museu va presentar en contra del veto municipal al museu. De moment, al mes de maig es van rebutjar les mesures cautelars que havien demanat els promotors de l’Hermitage per poder avançar-lo, mentre el jutjat no pren la decisió definitiva.

El litigi es remunta al 2013 i, des d’aleshores, hi ha hagut recursos creuats entre els promotors, el Port de Barcelona i el consistori.