Una trentena de dones participen des de fa tres anys en els projectes comunitaris Teixint Can Portabella i Manualitats del Casal de Barri Can Portabella de Sant Andreu. Son grups oberts que es reuneixen al casal un cop per setmana i on les participants decideixen les activitats que es fan. La idea és ser un punt de trobada i un espai de socialització perquè aquestes dones desenvolupin activitats que els interessen i aprenguin les unes de les altres.

Una segona vida a la roba vella

El casal posa part dels materials per realitzar les activitats de costura i tallers manuals i és per això que el grup s’ha especialitzat en donar una segona vida a les peces de roba vella. De fet, a partir d’aquests materials són capaces d’elaborar creacions noves molt diferents a les originals. Tota aquesta creativitat es mostra aquests dies a la sala d’exposicions del casal, on es poden veure algunes de les peces fetes els darrers mesos. L’exposició s’anomena “Mostra de creacions i recreacions” i mostra peces com bosses fetes a partir de texans vells o davantals creats amb camises reciclades. També es poden veure complements, sabates i elements de bijuteria.

Can Portabella, quatre anys com a casal de barri

El Casal de Barri de Can Portabella va obrir les portes l’1 de febrer del 2016. Es tracta d’un equipament municipal de gestió cívica, que vol fomentar la participació de la ciutadania i el treball en xarxa entre individus i associacions que coexisteixen en el territori. El casal ofereix activitats dirigides i aplega una quinzena de projectes comunitaris en els àmbits del coneixement, la creativitat, comunicació digital, infància i el lleure amb la intenció d’afavorir l’empoderament de les persones que hi participen. Can Portabella està gestionat per l’Associació Veïnal Sant Andreu Sud.