Ni la Grossa, ni la grossa de la Loteria Nacional, aquest any la loteria que ha despertat més comentaris a la xarxes socials és la loteria mantera, una loteria solidària, ètica i amb estil que sorteja 20 jaquetes texanes que han dissenyat 20 il·lustradors de renom internacional per la marca de roba Top Manta, que van crear els mateixos manters el 2017 des del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, una associació sense ànim de lucre que destinarà tots els beneficis a les persones que es guanyen la vida al carrer.

Il·lustradors reconeguts a escala internacional

Qualsevol marca faria el possible per aconseguir col·laborar amb il·lustradors com Flavita Banana, Lyona o Ricardo Cavolo… però ells han preferit treballar amb la marca de roba Top Manta. Vint grans il·lustradors i artistes gràfics de Barcelona, col·laboradors habituals de la indústria tèxtil, han fet una sèrie única de 20 caçadores texanes per al Sindicat Popular de Venedors Ambulants. Les peces se sortejaran en una loteria mantera que es podrà comprar per internet. Els beneficis que s’obtinguin de la venda de les butlletes es destinaran a treure manters del carrer i a millorar les seves condicions de vida.

Bad Gyal, Letícia Dolera i molts més

Bad Gyal, Carlos Cuevas, Leticia Dolera, Miriam Hatibi, Ladilla Russa, el Kanka, The Sey Sisters i molts més han donat suport a la lluita del col·lectiu manter que pateix el racisme institucional i social. Amb els beneficis que obtingui de la loteria mantera, el Sindicat Popular de Venedors Ambulants vol oferir tants contractes com pugui als manters que ara treballen al carrer. Amb la Llei d’estrangeria actual, tenir una oferta laboral duradora és l’única manera que puguin accedir al permís de treball i de residència i, per tant, que puguin començar a treballar legalment, cotitzar a la Seguretat Social i deixar de vendre a la manta.