El barri de la Maternitat i Sant Ramon s’ha llevat aquest dijous pràcticament sense cap rastre de les conseqüències sobre el mobiliari urbà dels aldarulls posteriors al Barça-Madrid. Segons informa l’Ajuntament, es van cremar 65 contenidors, que ja s’han reposat. Per retirar les restes dels contenidors incendiats es van fer servir les pales llevaneu.

Els incidents es van concentrar a l’exterior del Camp Nou

Mentre que a l’interior del camp el partit es va poder jugar amb normalitat, excepte una breu interrupció d’un minut a la segona part pel llançament de pilotes inflables al camp, a l’exterior hi va haver disturbis, càrregues i 10 persones detingudes.

L’acció de Tsunami Democràtic estava convocada a partir de les 16 h. 5.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, van respondre a la convocatòria i es van concentrar a l’avinguda de Joan XXIII amb el carrer de Menéndez Pelayo; a l’avinguda de Joan XXIII amb el carrer d’Arístides Maillol; al carrer d’Arístides Maillol amb la travessera de les Corts, i a la travessera de les Corts amb el carrer d’Elisabeth Eidenbenz. L’acció va provocar diversos talls de trànsit.

A l’interior del Camp Nou els assistents al Barça-Madrid van cridar a favor de la independència just després que sonés l’himne del Barça i abans de començar el matx. També van aixecar cartolines blaves amb el lema “Sit and talk” (“seu i parla”) que Tsunami Democràtic havia repartit als voltants del Camp Nou.