Situada pràcticament a la confluència entre el carrer de Mallorca i l’avinguda Meridiana, l’Escola Dovella té un dels graus de contaminació més elevats dels centres educatius de la ciutat, segons expliquen les famílies dels estudiants. S’han agrupat en una comissió anomenada Respira Dovella, que reclama mesures per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica que provoca el trànsit. 

L’Escola Dovella vol reduir la pol·lució

“Som de les escoles que estem malament i que estem per sobre de l’índex que marca la OMS dels 40 mil·ligrams per metre cúbic” diu la Teresa Monleón, membre de la comissió. Recorda que la pol·lució té efectes sobre l’aprenentatge i la capacitat cognitiva dels estudiants. I, per això, demana que es prenguin mesures “valentes i urgents”. Proposa reduir el trànsit del carrer de Mallorca amb la creació de carrils bici. “Fer directament un carrer de bicicletes que tingui transit si ho vols, un carril de servei, i l’autobús, que està bé, que l’autobús anirà com una bola i no hi ha trànsit. Millorarem el transport públic” diu Monleón.

Inseguretat als accessos del centre

A més de la contaminació, atmosfèrica i acústica, el trànsit també té una altra conseqüència: inseguretat. Monleón explica que “als nens que han de passar per Mallorca i sobretot per Meridiana, les famílies no els deixen anar sols i, per tant, interfereixen en la seva autonomia”. Tampoc no hi ajuda, diuen, l’existència d’un centre de control d’ITV a prop de l’escola i no hi hagi regulació semafòrica.

Les famílies s’han reunit amb el districte de Sant Martí, que ha recollit les seves propostes. Tot i això, anuncien mobilitzacions conjuntes amb altres centres de la zona en els propers mesos.