El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha atribuït els aldarulls d’aquest dimecres al vespre al Camp Nou a un “grup molt minoritari amb actituts violentes”. Ho ha dit en la roda de premsa en què ha fet balanç del dispositiu de seguretat pel clàssic Barça-Madrid. Ha explicat que, minuts abans de les 20 h, els Mossos van seguir fins al perímetre de seguretat de l’estadi un grup de radicals “d’extrema dreta” que feien el conegut com a ‘corteo’ i que un cop allà es van dispersar. Ara bé, minuts després, els van tornar a detectar agrupats i enfrontant-se a un grup de manifestants independentistes, moment en què els Mossos van fer les primeres càrregues.

“No puc acceptar de cap de les maneres que la violència s’origina a partir de la policia”, ha exclamat el conseller, que ha assegurat que la violència es va originar per “grups amb actituds violentes que no van veure el Barça”. “Buscaven altres objectius però en cap cas veure el Barça” ha dit. Davant d’aquesta situació, Buch ha afirmat que el dispositiu “no era senzill” i que els Mossos van actuar de forma “adequada i ajustada a la realitat”. Alhora ha assegurat que es revisaran totes les imatges.

Pel que fa la concentració de Tsunami Democràtic als entorns del Camp Nou, el conseller ha dit que es va desenvolupar amb “absoluta normalitat” i “de forma cívica i pacífica”. Sobre l’ús de drons, ha explicat que el cos de Mossos desconeixia l’acció que pretenia fer la plataforma i que, en tot cas, el sistema d’inhibició l’activa el FC Barcelona i “és el mateix que a cada partit de futbol”.

11 detinguts i més d’una cinquantena de ferits

Al llarg del dispositiu, la policia va detenir 10 persones en els aldarulls que hi va haver a la travessera de les Corts. Els Mossos els acusen de desordres públics per haver llençat objectes contra la línia policial i d’atemptat contra els agents de l’autoritat. A banda, també es va arrestar una persona per haver sostret suposadament un rellotge de luxe.

Pel que fa els ferits, segons el SEM, es van fer 64 assistències sanitàries, 59 de les quals de caràcter lleu i cinc de menys greu. Segons els Mossos, també van resultar ferits 55 agents, dos dels quals de gravetat amb fractures.