tsunami pancarta camp nou

Tsunami Democràtic ha admès que la principal acció que havien planificat pel clàssic del Barça-Madrid va fallar. Ho ha explicat a Catalunya Ràdio, en una entrevista amb un dels seus portaveus. Els Mossos d’Esquadra van interceptar uns drons que havien de sobrevolar l’estadi amb unes pancartes amb el lema “Spain, sit and talk”, i un altre missatge que posava de manifest que la població catalana està sent discriminada políticament i reprimida per voler exercir drets com l’autodeterminació. L’acció havia d’aturar el partit durant uns minuts i fer visible la reivindicació. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha dit que el sistema d’inhibició de drons és el mateix que a qualsevol partit i és una mesura que activa el FC Barcelona.

El Tsunami considera que “n’ha après de les errades d’ahir. La reivindicació va per llarg i el procés d’aprenentatge és essencial”.

El Tsunami ha criticat la decisió del Barça de no permetre visibilitzar “un missatge tan transversal i fins i tot ‘tou’, té un problema i el tenen els seus socis i propietaris”.

Sobre el probable suport d’ERC a la investidura de Pedro Sánchez, també s’hi ha pronunciat. Diu que “si el pacte d’investidura no assegura de manera efectiva la negociació sobre el dret a l’autodeterminació, la llibertat de presos, exiliats i represaliats i el ple exercici de drets fonamentals, el Tsunami no s’aturarà”.

Sobre una propera acció del moviment ha dit que es farà “en el moment més oportú i de la manera més adequada per acomplir l’objectiu marcat”.