El curs escolar s’ha acabat per al més d’un milió de infants i joves d’entre quatre i 18 anys catalans. Són moltes les famílies que opten per inscriure’ls a tallers i casals d’estiu organitzats per l’Ajuntament de Barcelona i també per diferents entitats i fundacions. Per moltes famílies que treballen són una opció per evitar que els nens s’estiguin sols durant els 79 dies que duraran aquestes vacances escolars del 2018.

Més de 115.000 nens apuntats

Enguany l’Ajuntament coordina la majoria dels casals infantils de les escoles públiques de la ciutat, també de les colònies i dels campus d’estiu, entre d’altres. De moment s’hi han apuntat més de 115.000 alumnes. L’oferta per a aquest estiu ha crescut un 23 % respecte de l’any passat i han posat a disposició de les famílies un total de 317.520 places. Hi ha molta oferta perquè els nens i joves puguin apuntar-se a l’activitat que més els agradi i que, sempre que sigui possible, ningú no deixi de fer allò que ha triat.

Aquest estiu s’han ofert fins a 983 activitats de lleure, esportives, culturals i educatives per a escolars d’entre l’any i els 17 anys. D’aquesta manera també s’ha incrementat l’oferta d’activitats en un 12 % respecte de l’any passat.

casal estiu

Augmenten les beques un 19 %

Aquest estiu l’Ajuntament ha aportat 3.757.000 euros en ajudes perquè tots els infants i joves puguin participar en els casals. L’any passat les ajudes van ser de 3.161.651 euros i per tant aquest 2018 s’han incrementat un 19 % . Un dels avantatges d’apuntar-se als casals que coordina el consistori és que les famílies més necessitades poden obtenir unes beques de fins al 90 % del cost total de les activitats de lleure. Segons l’Ajuntament, per a aquest tipus d’activitats no hi ha un topall econòmic pel que fa a les ajudes econòmiques. Això vol dir que hi ha beques econòmiques per a tothom que reuneixi els requisits. Enguany han sol·licitat beques 20.648 famílies, un 6 % més que el 2017.

Suport als nens amb diversitat funcional

Els infants i joves que pateixen algun tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial tindran un servei exclusiu de monitoratge per atendre les seves necessitats i que puguin participar en les activitats que s’han apuntat.

Un casal per als més desafavorits a 12 euros la setmana

La Fundació Educo treballa conjuntament amb la Fundació Comtal per garantir que els nens de famílies amb menys recursos econòmics també puguin gaudir de les activitats de lleure a l’estiu.  Per cinquè any consecutiu han posat en marxa un casal al barri de Santa Caterina destinat a famílies del barri en risc de vulnerabilitat. Hi participen un centenar de menors d’entre tres i 16 anys. El cost setmanal és de 12 euros i hi inclou tres àpats diaris (esmorzar, dinar i berenar).

La demanda per aquest casal ha crescut més d’un 30 % aquest estiu. En un estudi,Educo ha observat que a tot l’estat hi ha 580.000 menors d’entre sis i 13 anys que es queden sols tota la tarda durant les vacances d’estiu.

Segons la Generalitat, el 2017 més de 342.000 menors van participar en activitats de lleure a l’estiu, la majoria (241.000) van fer-ho en casals d’estiu, colònies (62.000), acampades (26.000).