Aquest ha estat un curs diferent a l’Escola Santa Maria dels Apòstols, al Besòs i el Maresme, i, a més, ha acabat amb premi. Des de l’assignatura optativa d’emprenedoria de tercer d’ESO, han programat diferents activitats solidàries durant l’any, com esmorzars, tornejos de tenis taula i venda de roses per Sant Jordi. Totes s’englobaven dins del projecte Save money and give away some happiness.

Gràcies a la feina realitzada pels alumnes, l’escola s’ha emportat el primer premi en el programa d’educació financera del BBVA, un guardó d’àmbit nacional que els ha fet guanyar 5.000 euros. Els diners se sumen als 3.000 que han recaptat amb el mateix projecte. Tots els diners aniran a parar a una causa solidària.

Per guanyar el concurs del programa Valors de futur, es valorava la creativitat, l’originalitat i l’aplicació de conceptes d’educació financera. Participar-hi permetia aplicar el que anaven aprenent d’una manera pràctica. De moment, la feina feta servirà també per ajudar famílies del barri, però també d’altres països, que passen per dificultats. Els diners del premi i els recaptats van a parar a la Fundació ANI, vinculada a l’escola i que treballa en els dos àmbits.