L’interior d’illa del Palau Macaya fa temps que és de titularitat municipal però fins ara la ciutadania no hi tenia accés. Amb les obres es vol convertir aquest espai, situat entre el passeig de Sant Joan, i els carrers Roger de Flor, Provença i Mallorca, en un jardí verd. D’aquesta manera es crearà un espai per passejar i descansar en una zona on són molt necessaris aquest tipus d’espais.

L’Ajuntament té previst incorporar-hi diferents tipus de plantes, així com mobiliari urbà nou. La intenció és transformar aquest espai interior en una àrea enjardinada amb una part central pavimentada que animi a descansar i passejar per la zona. Per això, hi ha una zona on es posaran bancs i seients sota una pèrgola. Les diferents intervencions previstes per completar aquest projecte suposaran una inversió total de 2,5 milions d’euros.

A més, gràcies a aquesta obertura es millorarà la connectivitat a la zona, ja que farà possible passar d’un costat a l’altre de l’illa. El projecte també permetrà la visió de la façana posterior del Palau Macaya, un edifici modernista obra de Josep Puig i Cadafalch.