La indignació per l’última decisió de l’Audiència de Navarra es manté. En una declaració institucional, aquest òrgan consultiu de la Generalitat, format per prop de 400 entitats, ha tornat a condemnar la sentència del cas. El text també explicita el suport del consell a totes les víctimes d’agressions sexuals i a les movilitzacions dels moviments feministes en contra de la decisió.

L’entitat ha fet arribar la declaració als ministeris de Justícia i de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat i als màxims organismes judicials com el Consell General del Poder Judicial, el Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional; a més del Tribunal Superior de Justícia de Navarra i l’Audiència de Navarra.

Acte de rebuig al Palau Robert

El rebuig a les decisions judicials en el cas de La Manada es tornarà a expressar aquesta tarda a Barcelona. L’Institut Català de les Dones ha organitzat un acte titulat “Les dones prenem la paraula” per reivindicar els drets de les dones i contra les violències sexuals.

Autores que han escrit sobre aquesta violència llegiran textos d’escriptores que han reivindicat els drets de les dones com Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Abelló i Mercè Rodoreda, entre d’altres. A més, la periodista Cristina Fallarás donarà a conèixer la iniciativa #Cuéntalo per denunciar les agressions sexuals a través de les xarxes socials.

L’acte començarà a les 19.30 h al Palau Robert i acabarà amb l’actuació de la cantautora Lídia Pujol.