Les Corts tindrà una plaça en homenatge al poeta i arquitecte Joan Margarit. Serà la plaça del Campus Sud, un espai de 7.000 metres quadrats situat on ara hi ha el Parc de la Bederrida. Al voltant, hi té els carrers de Pau Gargallo, Martí i Franquès, Baldiri i Reixach i Pascual i Vila.

Es tracta d’una proposta conjunta entre el districte i les universitats UB i UPC que s’ha fet pública aquest dimarts, en el marc de l’acte d’homenatge a l’artista, que va morir el mes de febrer passat a l’edat de 82 anys. La iniciativa forma part del Pla Director de la Taula Campus Sud i posteriorment es portarà com a mesura de govern al proper plenari del districte de les Corts. Ara per ara el pla, que vol transformar l’entorn i donar usos nous als espais d’aquesta zona, es troba en fase de debat i deliberació.

Croquis de la nova plaça de Joan Margarit, al Campus Sut

Sostenibilitat, veïnatge i eficiència

Segons informa l’Ajuntament, la nova plaça es construirà sobre diferents pilars. Es vol obrir a la ciutadania i al veïnat a través d’un urbanisme més amable, amb espais oberts per afavorir les trobades. També vol fomentar la mobilitat sostenible i donarà més espai als vianants. Amb tot, es vol apropar el campus a la ciutadania.

S’hi potenciaran el verd i també l’eficiència i la transició energètiques, així com les TIC i el “big data”. S’hi incorporaran habitatge dotacional, equipaments i espais comercials.