El Jardinet dels Gats va néixer el 2005

a través de persones preocupades pel benestar dels gats de carrer i també dels abandonats. Des de llavors, s’ocupen que els gats de carrer estiguin en colònies controlades i pels domèstics abandonats els busquen una altra llar.

Aquesta associació sense ànim de lucre tenia 25 colònies de gats controlades repartides per diferents indrets de Ciutat Vella. Amb l’arribada de la covid-19 les van tancat totes i ara els animals estan en una única ubicació a l’aire lliure, un jardí on els mantenen sans i estalvis. L’entitat assegura que la pandèmia ha comportat un increment del nombre de felins que s’han quedat sense llar.

Aforament complet

Uns 40 felins conviuen en un espai gestionat per l’entitat El Jardinet dels Gats. Asseguren que normalment no tenen tants animals en un mateix lloc. La fundadora de l’entitat, l’Àlex Salvador, explica que l’allau de felins està provocada perquè “hi ha persones a les quals les desnonen de casa, hi ha persones que han entrat en residències, hi ha persones que malauradament ens han deixat i tenien gats. En aquesta situació de covid era molt difícil poder gestionar-ho perquè no podíem accedir als domicilis, la cosa es complicava quan algú et deia que la seva àvia s’havia mort i tenia dos gats a casa”.

Autogestió i voluntariat

L’entitat funciona amb voluntaris. S’ocupen de la cura dels gats i del manteniment de l’espai. L’Àlex admet que la pandèmia els ha deixat paralitzats. “Fins a la pandèmia, fèiem fires, avenços, sopars, diferents modalitats, maratons de tatuatge, fèiem moltes coses que ens generaven ingressos per poder cobrir les despeses de tots aquests animals que tenim. Aleshores hem quedat paralitzats. Nosaltres no podem sortir al carrer a generar accions que ens generin una economia per mantenir-nos”. 

Campanya oberta

Davant d’aquesta situació han engegat una campanya a Migranodearena per recaptar fons per continuar endavant amb la tasca que desenvolupen. L’entitat necessita mensualment 3.000 euros per a l’alimentació i la cura dels animals.