A les gàbies, només hi queden dues simulacions de marmotes juganeres i ous de dinosaure ficticis com aquests. Després de 46 anys de vendre animals, el José Cuenca deixa enrere el negoci familiar d'ocellaire i a partir d'ara només vendrà productes relacionats amb els animals. JOSÉ CUENCA, ocellaire "Antiguamente como nada más había pájaros de bosque y pájaros exóticos, como llamamos nosotros, pues era lo que más se vendía. Entonces se vendía, en proporción, más que últimamente porque la gente todavía no pensava que era una especie de crimen tener un pájaro en una jaula." L'Ajuntament li ha obert un expedient sancionador, ja que des de 2004 la llei de protecció dels animals no permet exhibir-los als aparadors de les botigues. JOSÉ CUENCA, paradista " Se cierra un ciclo, pero bueno se habren otras posibilidades." Aquesta parada és l'única que encara venia animals a la Rambla. A partir d'ara, només oferirà productes relacionats amb la naturalesa i d'aquesta manera ja no hi haurà cap més quiosc que es dediqui a la venda d'animals. Així s'acaba la històrica Rambla dels Ocells. Només hi queden les antigues parades que abans venien animals que es van reconvertir en gelateries o parades de venda d'entrades d'atraccions culturals. I el que tampoc no hi falta són els quioscs de premsa i els floristes.

Fa 46 anys que el José Cuenca regenta una parada d’ocells a la Rambla. La va començar el seu pare i ell hi treballa des dels 16 anys. Recorda que antigament a la Rambla hi havia molt ambient de caçadors i que es venia molt, sobretot ocells de bosc i exòtics. En canvi, als últims anys, només es venien conills, peixos petits i tortugues.

Cuenca reconeix que ara la venda havia baixat força, però afronta la nova etapa amb optimisme. L’Ajuntament li ha obert un expedient sancionador, ja que era la única parada que encara venia ocells a la Rambla. Per això, aquest dilluns ja no tenia cap animal a la parada i només ha ofert productes relacionats amb la naturalesa com ara nius, ossos de peluix, pinsos, gàbies, cascavells decorats amb papallones, etc.

Aquesta era la darrera parada que encara venia animals. D’aquesta manera, la Rambla deixa enrere la seva etapa històrica d’ocells. Ara només hi queden les antigues parades d’animals que, degut a la llei de protecció dels animals del 2004, es van reconvertir en gelateries i parades de venda d’entrades culturals. Els que tampoc no hi falten són els quioscos de premsa i els floristes.