BOI RUZ, conseller de Salut "No estem en una situació, diguem-ne, d'empobriment tràgic del sistema sanitari. Tenim diners, tenim molts més diners que molts països per la sanitat pública del nostre país, el que passa que els hem de fer servir millor. A la que recuperem econòmicament el sistema, encara que no vinguin diners de fóra, aquesta recuperació l'hem de repartir a mitges, entre millor atenció a les persones i millors condicions per als professionals."

El bloc quirúrgic ocupa una superfíci de 10.300 metres quadrats. Incorpora 19 quiròfans integrats, 36 boxs d’UCI i 20 sales de reanimació. Dos dels quiròfans són híbrids, és a dir, s’hi podran fer intervencions i també es podran aprofitar com a sales de proves diagnòstiques. A més, l’equipament està dotat de tecnologia led per il·luminar els quiròfans amb la màxima sostenibilitat mediambiental.

A partir de l’1 de desembre, entrarà en funcionament l’ampliació del servei d’urgències generals. S’hi han invertit 500.000 euros per duplicar el nombre de llits d’observació i evitar així el col·lapse als passadissos de l’hospital. A més, s’hi habilitarà una àrea de consultes per a urgències menors, per als pacients amb patologies que no siguin de risc vital.

Una altra de les novetats al Vall d’Hebron es la millora de les instal·lacions de la Unitat de Cures Intensives pediàtrica. L’espai s’ha doblat, passant als 1.170 metres quadrats però les habitacions només han passat de 15 a 16. Això si, s’hi han instal·lat llums amb suficient potència com per realitzar tractaments quirúrgics. S’ha abolit l’horari de visites en aquesta àrea perquè els pares es puguin quedar a passar la nit amb els infants ingressats.