Són l'Ars i el Blau. I per estrany que pugui semblar són dins d'un hospital, concretament a Sant Joan de Déu. El centre és l'únic a Espanya que disposa d'una unitat d'integració assistida amb animals. La seva funció és fer més agradable l'estada dels malalts i disminuir l'ansietat i la por abans de rebre qualsevol tractament. FRANCISCO JAVIER LOZANO, Unitat d'Integracions Assistides amb Animals: "Cuando el niño viene al hospital no viene de buen grado, ni la familia. Si introducimos un elemento que genera emociones positivas, un vínculo, y además reclama su atención, esas conductas de defensa disminuyen mucho." La unitat disposa de cinc gossos veterans, entre els quals l'Ars, i dos "residents", gossos en pràctiques que aprenen a fer la feina d'assistència. ANDREA GALOFRÉ, tècnica en teràpia assistida amb gossos: "Els gossos són especialment triats i ensinistrats des de cadells. Estan tot el dia amb nosaltres tant mentre treballen com quan descansen." Es deixen posar mitjons, els encanta que els acaronin i, si es té en compte el somriure que es dibuixa en els pacients als quals visiten, queda clar que compleixen la seva missió. ÀLEX, pacient: "El que penso dels gossos és que són una passada. Mai no m'imaginava que els gossos poguessin estar a un hospital. Alegren molt els pacients!" Després de vèncer el recel cultural i haver pogut introduir animals en un entorn asèptic com és l'hospital, l'altre repte és el finançament. Ara per ara la unitat es nodreix exclusivament de les donacions dels Amics de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

La unitat és la primera de tot Espanya que s’integra en l’estructura d’un hospital. Són cinc gossos i en un any ja han ajudat més d’un miler de nens ingressats al centre. La intervenció canina fa que els nens se sentin més motivats i tinguin menys por de la presència mèdica o la necessitat de rebre un tractament.

Els gossos han estat seleccionats i educats per ajudar els nens des que van néixer. Els animals visiten diàriament les sales d’espera per distreure els nens i col·laboren a urgències per relaxar infants als quals s’ha de posar una via. També intervenen en els casos de traumatologia per motivar els menors  a caminar o fer els exercicis.