Paisatge apocalíptic a la platja de la Barceloneta. El mar, molt enfadat, i el passeig marítim completament desert. Les palmeres ballaven al ritme del vent. "Les fortes onades i les ratxes de vent de fins a 90 km per hora han fet que avui la platja de Barcelona fos un indret inhabitable." Molt pocs han estat capaços de desafiar el temporal. Treballar en aquestes condicions ha estat tota una proesa. ENRIQUE BAJÍN, repatidor de fruita "Repartiendo, pero no hay nadie. Se me lleva el viento la mercancía. Ya tocaba, pero ha sido un poco de golpe. No lo esperaba esto yo hoy." Els xiringuitos feien mans i mànigues perquè els para-sols no marxessin volant. "Viento impresionante, lluvia. La semana pasada con este clima la terraza estaba llena de guiris a la misma hora. Hoy a limpiar un poco dentro, no habrá más que hacer." Les gavines eren de les poques que semblaven trobar-se a gust. Però no les úniques. Diversos surfistes s'han saltat la prohibició d'entrar al mar. MARC i LAIA "Aprofitar el dissabte al matí. Normalment no hi ha onades i nosaltres entre setmana estudiem. Fem el que es pot amb aquest huracà. Normalment hi ha poques onades i ara posen espigons per treure-les. Fem el que podem." mb aquest panorama, l'Ajuntament ha activat el Pla bàsic d'emergència per mal estat del mar i les fortes ventades en la fase d'alerta. Es recomana als ciutadans extremar les precaucions i evitar el litoral. Més lluny de la platja, el mal temps ha provocat que la Guàrdia Urbana regulés el trànsit, ja que alguns semàfors han deixat de funcionar, com aquest del carrer de Balmes.

Veient la previsió meteorològica i l’increment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, l’Ajuntament, mitjançant Protecció Civil, ha activat el Pla bàsic d’emergència per ventades en fase d’alerta. Tot i que estava previst que es desactivés a les 19 h, s’ha allargat. Durant tot el dia s’han registrat forts vents, superiors als 90km/h. També s’ha activat en fase d’alerta el Pla bàsic d’emergència municipal per onades, pel fort onatge al litoral barceloní.


Durant tota la jornada la platja barcelonina ha ofert una imatge deserta. Pocs han estat els que s’han atrevit a desafiar el mal temps, només alguns surfistes i els pocs treballadors de la zona, sobretot d’establiments de restauració que estaven completament buits de clients. Al centre de la ciutat, alguns semàfors han deixat de funcionar i el trànsit ha estat regulat per agents de la Guàrdia Urbana.

Recomanacions per ventades i fort onatge

Protecció Civil recomana tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals. Retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer, revisar antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc. També cal tenir cura de les motos aparcades al carrer, ja que el vent les podria fer caure.

Si s’ha sortir al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs, arbres, bastides i grues; procurar evitar els desplaçaments per carretera i, si és inevitable fer-los, cal extremar les precaucions per la possible presència d’obstacles a la via.

A les zones marítimes s’ha de procurar allunyar-se de la platja i d’indrets baixos que puguin ser afectats per les marees i l’onatge. Es prohibeix accedir als espigons i entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.