La plaça de Molina intenta recuperar la normalitat després de la mort ahir d'un home. Els fets van començar cap a les sis de la tarda, quan el cambrer d'aquest bar va trucar a la policia perquè un home estava causant alderulls a la terrassa. La primera patrulla que va arribar al lloc dels fets va demanar reforços davant l'actitud hostil de l'home. "Mordía y cogió por las partes a los mossos." "Lo tenían cogido tres mossos el hombre gritaba y forcejeando un poquito. Al momento, nada, en cosa de cinco minutos ya estaba en el suelo." Va ser aleshores quan va patir una aturada cardíaca, i tot i que es va alertar el Servei d'Emergències Mèdiques, que van intentar reanimar l'home durant mitja hora, va acabar morint. La víctima, Alfonso Bayard, era un home de 47 anys i veí del barri. Era actor i, segons explica un antic company d'escola, una persona sense problemes aparents. Des del sindicat autònom de policia neguen que els mossos s'excedissin en la detenció. IMMA VIUDES, delegada del Sindicat d'Autònoms de Policia "Se le ponen las esposas policiales pero en ese mismo momento, debido al estado de excitación entra en paro cardíaco y a partir de ahí ya nadie piensa en inmobilizarlo." Alguns testimonis que avui eren a la plaça creuen que no hi va haver cap abús. Els Mossos han obert una investigació, i de moment han declarat davant de la Divisió d'Afers Interns els mossos d'esquadra que van participar en la detenció i 15 dels testimonis que hi eren.

La policia vol esclarir què va passar aquest dimecres a la tarda. Els fets es van produir poc després de les sis. Dos agents d’una patrulla van acudir al lloc alertats pels propietaris d’un establiment comercial perquè hi havia un home exaltat que molestava a la resta de clients de la terrassa del local.

Segons el relat dels Mossos, els agents van demanar a l’home que s’identifiqués, però la persona va seguir mostrant-se hostil i molt exaltada, per la qual cosa els agents van demanar reforços. Finalment, un total de set agents van aconseguir reduir-lo i el van emmanillar. Una vegada emmanillat, el detingut va començar a trobar-se malament i va perdre el coneixement, motiu pel qual els agents van trucar als serveis mèdics d’urgència.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar el detingut en ambulància a l’hospital Clínic de Barcelona, on se’n va certificar la mort per una parada cardiorespiratòria, segons han indicat els Mossos. L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona s’ha fet càrrec de la investigació dels fets. I a aquest cas se n’hi suma un altre de molt semblant. Un altre home ha mort a Salou, també després de ser reduït pels mossos. Dos casos semblants en menys de 24 hores que recorden la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez al Raval. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, no hi veu coincidències.

Segons el conseller d’Interior “són dos casos diferents que s’han d’analitzar cadascun amb cura” i ha dit que “els procediments policials s’han seguit correctament”. A més, Espadaler ha deixat clar que seran transparents, i es donarà tota la informació sempre que no hi hagi secrets de sumari.

Era l’actor i doblador Alfonso Bayard

Aquest dijous s’ha conegut la identitat de la víctima, l’actor i doblador català Alfonso Bayard, que havia treballat en les sèries “Kubala, Moreno i Manchón”, “Ventdelplà”, “Temps de Silenci”, “La Riera” i “El Cor de la Ciutat”.  L’actor mort també havia tingut papers en sèries d’altres canals de televisió com “Hospital Central” o “Aida”, i en pel·lícules com “Lo Bueno de Llorar” (2006), “Fuerte Apache” (2005), i “Hypnos” (2004).