La bandera del Perú, amb crespó negre, llueix des d'aquesta tarda a la Torre del Rellotge en honor al jove mort aquest matí. La tràgica notícia ha estat avui el tema central de les converses dels pescadors que treballen al Port. Feia molt de temps que no succeïa una tragèdia semblant. FRANCISCO HERMOSO, pescador "Hara cosa de 20, 22, 23 años tambien en un barco pesquero, tambien se perdió un hombre, se cayó a la mar tambien. Pero esto fue tambien que había un poco de mar y en un golpe de mar o un golpe cayó a la mar y falleció tambien" El sinistre s'atribueix a un incendi a la sala de màquines de l'embarcació. Si bé alguns dels pescadors que han acudit ràpidament al lloc de l'incident per ajudar el vaixell accidentat denuncien que els serveis de rescat no han funcionat correctament. JORDI TOMAS, pescador "Nos ha chocado mucho que la Guardia Civil no ha aparecido para nada. Han tardado cuatro horas y pico y encima no han venido para allí." JOSE ANTONIO, pescador "Salvamento ha salido pero si no hubiese sido por los barcos que había en la zona seguramente no hubieran encontrado el cuerpo. Por lo menos hoy" Segons la Confraria de Pescadors de Barcelona, tot i que els mariner accidentat disposava de poca experìencia, tenia els títols i la formació adequada per sortir a la mar. Tot i la jornada negra que han viscut avui al moll de Pescadors i les cares llargues dels qui treballaven, durant la tarda la Llotja de Mar ha rebut el peix i ha continuat l'activitat habitual amb ganes de tornar a la normalitat.

Fins a 12 embarcacions que treballaven en el moment de l’incendi s’han dirigit fins a la localització de l’accident per tal d’intentar ajudar en les tasques de salvament. Part d’ells denuncien que tot i que Salvament Marítim ha reaccionat amb celeritat, la Guàrdia Civil ha actuat tard i que si no hagués estat per la intervenció dels pescadors, no s’hauria trobat el cos.

Els pescadors més veterans del Port no recorden gaires casos similars al sinistre que s’ha produït aquest matí. De fet la darrera mort es remunta a fa dues dècades i, per això, durant la tarda l’ambient estava enrarit al moll de Pescadors de Barcelona.

La dramàtica notícia de la mort del jove peruà de 24 anys ha deixat cares llargues entre els treballadors del peix, que, mentre intentaven explicar la tragèdia, duien puntuals el gènere a la Llotja de Mar. De fet, l’activitat s’ha mantingut des de tres quarts de cinc de la tarda, quan s’hi reprès l’activitat mentre s’intentava tornar a la normalitat.