Els primers ruixats han arribat a la ciutat de matinada, entre les 3 h i les 4 h. De mitjana, han caigut entre 2 i 3 litres per metre quadrat. La pluja ha anat acompanyada de fang, ja que el vent del sud ha portat una gran quantitat de pols en suspensió a l’aire. De bon matí, els carrers estaven ben enfangats. Molts barcelonins també s’han trobat el cotxe o la moto força bruts.

Entre les 15 h i les 16 h, la pluja ha tornat a fer acte de presència, aquest cop amb molta intensitat. A Sant Andreu, s’han recollit 41 litres per metre quadrat en mitja hora i a l’Observatori Fabra se n’han registrat 29 en el mateix període de temps. L’aiguat s’ha repartit de manera irregular sobre la ciutat. Mentre al Guinardó han caigut 33,2 litres per metre quadrat en una hora, a la Vila Olímpica se n’han recollit 13. Això sí, la pluja ha fet neteja del fang acumulat.

El telèfon d’Emergències, 112, ha rebut 118 trucades relacionades amb el temporal a Barcelona. En el conjunt de Catalunya, els avisos rebuts s’han elevat fins als 252. Durant la tarda, s’ha tancat l’accés a la plaça de la Trinitat de l’estació de Trinitat Vella (L1), al carrer de la Indústria de l’estació de Camp de l’Arpa (L5) i l’enllaç de l’estació de Maragall (L5 i L4) per acumulació d’aigua. Tot i això, no hi ha hagut afectacions en el servei de metro. El Trambesòs, en canvi, ha hagut d’aturar la circulació de les línies T4 i T5 durant uns minuts. La T6 només circula entre Glòries i Besòs des de les 16 h. L’aigua ha convertit en grans bassals alguns carrers de la ciutat.

[Foto: Maria Teresa Subils]

[Foto: Laia Serra]